Skip to main content

Winkelwagen

Close Cart

Nog vragen? Bekijk hieronder onze Veel Gestelde Vragen pagina (FAQ)!

Adres

Prinses Julianaplein 66
3817 CS Amersfoort

Openingstijden

Zondag, maandag en ’s avonds: op afspraak
Dinsdag t/m zaterdag: 09.30 tot 17.00 uur (met en zonder afspraak)

Parkeren naast en tegenover de galerie.

Mail ons

Onze veel gestelde vragen

Ik heb een vraag. Hoe kan ik jullie het snelst bereiken?

We kennen het. Je ziet een mooi kunstwerk maar je wil er zeker van zijn dat deze nog beschikbaar is voordat je naar Amersfoort komt rijden. Geen nood! Wij zijn telefonisch te bereiken van dinsdag t/m zaterdag van 09.30 tot 17.00 uur op 033 4617 164 of via mail info@amersfoortart.nl. Je mail zullen wij (ook in het weekend) zo snel mogelijk beantwoorden. Neem voor offertes op maat, verkoop op rekening of speciale wensen ook gerust contact met ons op.

Tijdens jullie openingstijden ben ik aan het werk. Zijn jullie ook op andere tijden open?

Na veel rondzwervingen heb je eindelijk een mooi kunstwerk gevonden voor in je woning. Toch twijfel je en zou je het schilderij graag in het echt willen zien. Op onze openingstijden ben je zelf aan het werk en op zaterdag heb je (nog) geen zin om met de kinderen een galerie te bezoeken. Prima! Neem even contact met ons op (tel. 033 4617 164 of via mail info@amersfoortart.nl) en we maken graag een afspraak met je buiten onze reguliere openingstijden. Uiteraard geldt dit ook voor de hardwerkende alleenstaanden die een drukke agenda hebben, samenwonenden met een liefde voor kunst maar geen zee van tijd. Kortom: bel of mail ons, we staan voor je klaar!

Is het kunstwerk dat ik op de site heb gezien ook in de galerie aanwezig?

Jazeker! Naast deze online galerie hebben wij uiteraard een échte galerie! Hier zijn, met uitzondering van kunstwerken in kleine oplages (zoals fotografie), alle kunstwerken daadwerkelijk aanwezig. Neem bij twijfel of vragen gewoon even contact met ons op.

Waar is de galerie gevestigd?

Onze galerie is al bijna 20 jaar gevestigd in het centrum van Amersfoort. Ben je er nog nooit geweest? Kom dan zeker een keer langs. We zijn gelegen op steenworp afstand van onze historische en gezellige binnenstad. Naast het Mondriaan Museum en Museum Flehite heeft de Amersfoortse binnenstad nog meer voor je in petto! Zo heeft Amersfoort zijn eigen bierbrouwerij (Drie Ringen) en kun je vanaf het water via de Waterlinie de stad nog beter verkennen!

Waar kan ik parkeren?

Amersfoort is een stad met meer dan 150.000 inwoners. Gratis in het centrum parkeren zal dan ook hier helaas niet mogelijk zijn. Voor een klein bedrag kun je een uur naast en tegenover de galerie parkeren. Bij Q-Park Mondriaan (op 350 meter loopafstand) kun je langer parkeren en na je bezoek aan ons de stad verkennen. Vraag ons gerust om tips!

Wat zijn de verzendkosten en wanneer kan ik mijn bestelling verwachten?

We vinden het superleuk als je je favoriete kunstwerk bij ons komt bekijken en kopen. Het kan natuurlijk zijn dat je (door bijvoorbeeld afstand) niet in de gelegenheid bent om bij ons langs te komen. Geen nood, versturen is natuurlijk ook een optie. Met uitzondering van beelden rekenen wij voor (verzekerde) verzending en verpakking € 15,- onder een aankoopbedrag van €200,-. Hierboven wordt €39,95 in rekening gebracht voor bezorging in Nederland en België (tenzij anders aangegeven). Neem voor bestellingen in het buitenland even contact met ons op. Na ontvangst van de betaling nemen wij z.s.m. contact met je op om een afleverafspraak in te plannen. Voor de Waddeneilanden geldt een kleine toeslag.

Verzenden jullie ook naar het buitenland?

In de afgelopen 20 jaar hebben wij dagelijks contact met kunstliefhebbers en verzamelaars uit binnen- en buitenland. Het veilig en goed versturen behoort dan ook tot onze prioriteit. Onze vervoerspartners GLS en TNT zorgen dagelijks voor verzekerd en veilig inter- en nationaal vervoer. De verzendkosten zijn afhankelijk van het formaat, gewicht en de bestemming. Neem gerust contact met ons op voor een prijsopgave.

Ruilen en Garantie

Wij doen er alles aan om uw bestelling naar tevredenheid uit te voeren. Mocht je toch af willen zien van je aankoop, dan kan dat binnen 14 dagen na aankoop. Dit is de zogenaamde afkoelingsperiode. Met uitzondering van op maat gemaakte artikelen zoals lijsten, deze kunnen niet retour, tenzij deze beschadigd zijn tijdens transport.
Deze periode gaat in op de dag dat het pakket door of namens jou in ontvangst is genomen. Voor retourzending kun je onze retourprocedure hanteren. Wat te doen in de volgende situaties:

Je hebt helaas een verkeerd artikel/kunstwerk besteld:

Het kan natuurlijk voorkomen dat je onverhoopt een verkeerd artikel/kunstwerk heeft besteld. Je kunt onze retourprocedure hanteren om het pakket weer aan ons te retourneren. Verzendkosten zijn in dit geval voor jouw rekening.

Je heeft een verkeerd artikel/kunstwerk ontvangen of je zending is niet compleet:

Controleer na ontvangst altijd of je zending compleet en correct is. Mocht er een verkeerd artikel geleverd zijn of een artikel ontbreken, kun je dit melden bij de klantenservice. Wij zorgen er dan voor dat wij onze fout zo spoedig mogelijk herstellen.

Je hebt een beschadigd kunstwerk/lijst ontvangen:

Ondanks onze inspanningen om je kunstwerk goed in te pakken en veilig bij je af te leveren kan het gebeuren dat je kunstwerk of lijst beschadigd is bij ontvangst. Dit gebeurd gelukkig zeer zelden maar is uiteraard zeer vervelend voor je en gaan wij natuurlijk oplossen. Als je een beschadigd kunstwerk hebt ontvangen, kun je onze garantieprocedure hanteren.

Garantietermijn:

Bij Amersfoort Art Galerie ontvangt je 12 maanden garantie op gebreken van artikelen van alle fabrikanten.

Garantieprocedure:

Het is vervelend als een artikel niet of niet naar behoren functioneert. Als er een artikel/kunstwerk direct na ontvangst niet in perfecte staat verkeert, dien je dit aan ons zo snel mogelijk kenbaar te maken. Neem in dit geval contact op met onze klantenservice voor een probleemoplossing. Mocht het artikel toch defect blijken, zullen wij altijd een oplossing voorstellen. Volg de volgende stappen als je een artikel naar ons wilt versturen voor garantie:

 • Neem binnen de garantietermijn contact met ons op.
 • Stuur het defecte artikel zo spoedig mogelijk en uiterlijk binnen 14 dagen naar ons op.
 • Verpak het garantie artikel deugdelijk als je het verstuurt.
 • In de garantiezending dient duidelijk een briefje met adresgegevens en telefoonnummer alsmede de omschrijving van het probleem vermeld te staan. Voeg ook een kopie van het aankoopbewijs toe.
 • De consument draagt het risico voor de retourzending, wij adviseren daarom om het pakket aangetekend te verzenden en het verzendbewijs te bewaren, zodat je een eventuele vermissing kunt claimen bij uw vervoerder.

Kijk voor de exacte situaties waarin garantie geldt en uitsluitingen hierop, onder artikel Garantie van onze Algemene Voorwaarden.

Veilig betalen

Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel. Alle betalingen gebeuren daarom binnen een beveiligde betaalomgeving, verzorgd door Sisow Payment Innovations.

iDeal:
Je kunt bij ons met iDeal op de volgende manieren veilig betalen: Met iDeal kun je veilig, gemakkelijk en snel je gedane bestelling bij Amersfoort Art afrekenen. Je rekent af in je vertrouwde internet betaalomgeving (die beveiligd wordt door je eigen bank). Met internet bankieren kun je direct gebruik maken van iDeal, zonder dat je je daarvoor hoeft aan te melden. iDeal wordt ondersteund door: ING, Fortis, ABN AMRO, Rabobank, ASN Bank, SNS Bank, Friesland Bank en Triodos Bank.
Wat is iDeal?
Met iDeal kunt u vertrouwd, veilig en gemakkelijk uw online bestelling bij Beeldjeshuis.nl afrekenen. U rekent af in uw vertrouwde internet betaalomgeving, op basis van specifieke beveiligingsmethodes van uw eigen bank. Als internet bankierder kunt u direct gebruik maken van iDeal, zonder dat u zich daarvoor hoeft aan te melden. iDeal biedt u een aantal voordelen ten opzichte van andere betaalmethoden.

 • iDeal is net zo vertrouwd, veilig en gemakkelijk als internet bankieren.
 • iDeal wordt ondersteund door de grote Nederlandse banken.
 • Toegang tot internet bankieren van een van de deelnemende banken is voldoende om gebruik te kunnen maken van iDeal.
 • Controle en overzicht op de betaling.
 • iDeal is ontwikkeld door ABN AMRO, ING, Rabobank, SNS Bank en Fortis, Friesland Bank, ASN Bank en SNS Regio Bank.

Voor meer informatie over iDeal klik dan hier

Hoe werkt iDeal?

 1. Nadat u uw bestelling heeft geplaatst kiest u bij de betaalopties voor de betaalwijze iDeal en selecteer daarna uw bank.
 2. Vervolgens wordt u doorgeleid naar uw eigen bank waar de betaalopdracht voor u klaar staat. U wordt door uw bank gevraagd een aantal gegevens in te vullen en u autoriseert de betaling.
 3. Het bedrag wordt direct van uw betaalrekening afgeschreven en uw bestelling wordt door ons verwerkt.
 4. U ontvangt van ons een bevestiging van uw bestelling en betaling.

In overleg:

Wanneer je geen keuze kunt maken uit onze betalingsopties, of je heeft afwijkende levering- of betalingsafspraken met ons, kan de betaling in overleg. Gaarne ons dan te bellen op 033 4617164 of te e-mailen op info@amersfoort.nl. In dat geval nemen wij zo snel mogelijk contact met je op betreffende je bestelling.

Wij doen er alles aan om uw bestelling naar tevredenheid uit te voeren. Mocht je toch af willen zien van je aankoop, dan kan dat binnen 14 dagen na aankoop. Dit is de zogenaamde afkoelingsperiode. Met uitzondering van op maat gemaakte artikelen zoals lijsten, deze kunnen niet retour, tenzij deze beschadigd zijn tijdens transport.
Deze periode gaat in op de dag dat het pakket door of namens jou in ontvangst is genomen. Voor retourzending kun je onze retourprocedure hanteren. Wat te doen in de volgende situaties:

Je hebt helaas een verkeerd artikel/kunstwerk besteld:

Het kan natuurlijk voorkomen dat je onverhoopt een verkeerd artikel/kunstwerk heeft besteld. Je kunt onze retourprocedure hanteren om het pakket weer aan ons te retourneren. Verzendkosten zijn in dit geval voor jouw rekening.

Je heeft een verkeerd artikel/kunstwerk ontvangen of je zending is niet compleet:

Controleer na ontvangst altijd of je zending compleet en correct is. Mocht er een verkeerd artikel geleverd zijn of een artikel ontbreken, kun je dit melden bij de klantenservice. Wij zorgen er dan voor dat wij onze fout zo spoedig mogelijk herstellen.

Je hebt een beschadigd kunstwerk/lijst ontvangen:

Ondanks onze inspanningen om je kunstwerk goed in te pakken en veilig bij je af te leveren kan het gebeuren dat je kunstwerk of lijst beschadigd is bij ontvangst. Dit gebeurd gelukkig zeer zelden maar is uiteraard zeer vervelend voor je en gaan wij natuurlijk oplossen. Als je een beschadigd kunstwerk hebt ontvangen, kun je onze garantieprocedure hanteren.

Garantietermijn:

Bij Amersfoort Art Galerie ontvangt je 12 maanden garantie op gebreken van artikelen van alle fabrikanten.

Garantieprocedure:

Het is vervelend als een artikel niet of niet naar behoren functioneert. Als er een artikel/kunstwerk direct na ontvangst niet in perfecte staat verkeert, dien je dit aan ons zo snel mogelijk kenbaar te maken. Neem in dit geval contact op met onze klantenservice voor een probleemoplossing. Mocht het artikel toch defect blijken, zullen wij altijd een oplossing voorstellen. Volg de volgende stappen als je een artikel naar ons wilt versturen voor garantie:

 • Neem binnen de garantietermijn contact met ons op.
 • Stuur het defecte artikel zo spoedig mogelijk en uiterlijk binnen 14 dagen naar ons op.
 • Verpak het garantie artikel deugdelijk als je het verstuurt.
 • In de garantiezending dient duidelijk een briefje met adresgegevens en telefoonnummer alsmede de omschrijving van het probleem vermeld te staan. Voeg ook een kopie van het aankoopbewijs toe.
 • De consument draagt het risico voor de retourzending, wij adviseren daarom om het pakket aangetekend te verzenden en het verzendbewijs te bewaren, zodat je een eventuele vermissing kunt claimen bij uw vervoerder.

Kijk voor de exacte situaties waarin garantie geldt en uitsluitingen hierop, onder artikel Garantie van onze Algemene Voorwaarden.

Vandaag geopend tot 17:00

Dinsdag t/m zaterdag zijn wij geopend van 09:30 tot 17:00 uur.
Wij zijn ook op afspraak geopend.